|
Oferta
Oferta
|
|
|
Przyprawy jednorodne i dodatki
|
Mieszanki przyprawowe
|
Przemysł spożywczy
|
Zupy i sosy
|
Sosy - Takie tanie
|
Galanteria ziemniaczana
|
FIXY
|
DESERY DLA CUKRZYKÓW
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przyprawy jednorodne i dodatki
Przyprawy jednorodne i dodatki |
|
|
|
|
Produkujemy następujące rodzaje przypraw jednorodnych i dodatków:
- Bazylia
- Cząber
- Cebula płatek
- Chilli
- Czosnek granulowany
- Czosnek mielony
- Cukier wanilinowy
- Curry
- Cynamon
- Estragon
- Gałka muszkatołowa mielona
- Gałka muszkatołowa cała
- Glutaminian sodu
- Gorczyca biała
- Goździki
|
- Imbir mielony
- Jałowiec
- Kminek
- Kolendra
- Koper
- Kurkuma
- Kwasek cytrynowy
- Liść laurowy
- Majeranek
- Nać pietruszki
- Oregano
- Papryka czerwona płatki
- Papryka ostra
- Papryka ostra Asta-60
- Papryka słodka Asta-100
|
- Papryka słodka
- Papryka zielona płatki
- Pieprz biały ziarnisty
- Pieprz biały mielony
- Pieprz czarny mielony
- Pieprz czarny ziarnisty
- Pieprz ziołowy
- Por
- Proszek do pieczenia
- Sól czosnkowa
- Tymianek
- Zasmażka ciemna
- Zasmażka jasna
- Ziele angielskie
- Żelatyna
|
Oto fotografie opakowań wybranych produktów:
Bazylia Bazylia jest doskonałym dodatkiem zup, sosów jaj i makaronu. Używana również do pierników. Doskonale komponuje się z pomidorami w każdej postaci. Nadaje interesujący smak sałatkom z ryżu. Dodawać pod koniec przyrządzania potrawy. |
| |
Gałka muszkatołowa cała Gałka muszkatołowa stosowana do potraw słodkich i pikantnych. Może być dodawana do mięs- szczególnie mielonych, farszów i pasztetów.Szczypta nada wyrazistości flakom. Znakomita do przyprawiania sosów beszamelowych i zup. |
| |
Cukier wanilinowy Cukier wanilinowy to wspaniały dodatek do ciast, ciasteczek, tortów, kremów, deserów i potraw mlecznych. |
| |
Koper Koperek ma lekko korzenny smak i charakterystyczny, odświeżający zapach. Koperek jest dodatkiem do zup, ziemniaków, chłodników, sałatek, ogórków i ryb. |
| |
Gałka muszkatołowa mielona Gałka muszkatołowa stosowana do potraw słodkich i pikantnych. Może być dodawana do mięs- szczególnie mielonych, farszów i pasztetów.Szczypta nada wyrazistości flakom. Znakomita do przyprawiania sosów beszamelowych i zup. |
|
|
Nać pietruszki Natka pietruszki stosowana jest do potraw z jarzyn, surówek, serów i ryb. Drobno posiekaną posypuje się zupy jarzynowe, potrawy z jaj, gotowane ziemniaki .Można dodawać do majonezu i wielu klasycznych sosów. |
| |
Papryka ostra Papryka ostra ma aromatyczny zapach i ostry, palący smak. Wzbogaca smakowo dania z mięsa, drobiu i ryb. Stosowana jest też do zup, warzyw, sałatek, serów. |
| |
Papryka słodka Papryka nadaje potrawom zarówno smak jak i barwę Smakowo wzbogaca potrawy mięsne,rybne, warzywne. Stosowana również do zup i wszelkiego rodzaju sałatek. Jest doskonałą przyprawą do pieczonego drobiu i gulaszu. |
| |
Pieprz naturalny mielony Pieprz mielony ożywia smak potraw. Posiada piękący smak i intensywny zapach.
Dodaje się do wszelkich potraw. Jest niezbędnym dodatkiem do sałatek, jarzyn, mięs,wędlin, pasztetów, sosów. Wydobywa z nich pełnię smaków. |
| |
Pieprz naturalny ziarnisty Ożywia smak potraw. Pieprz w ziarnach dodaje się do zup, bulionów, potraw duszonych i martynat. Jest niezbędnym dodatkiem do sałatek, potraw z mięs oraz do ryb, jaj i serów. Wydobywa z nich pełnię smaku. |
|
|
Pieprz ziołowy Pieprz ziołowy podnosi smak i zapach wszystkich potraw.Idealny do mięs, zup, warzyw surowych i gotowanych, sosów i dań jarskch. |
| |
Sól czosnkowa Stosowana do przyprawiania i aromatyzowania potraw. Doskonała do nacierania mięs, drobiu, ryb, przed przyrządzeniem. Nadaje ciekawy smak sałatkom i surówkom |
| |
Ziele angielskie Przyprawa o ostrym smaku. Używana do marynat, peklowania mięs, gotowania wywarów mięsnych i rybnych. Niezbędna do ketchupu, pikli i kiełbasy. |
| |
Kminek Idealny dodatek do posypywania dań mięsnych z wieprzowiny. Dodawany do kapusty, zarówno surowej jak i gotowanej. Może być też przyprawą do zup, ciast, ciasteczek, sera i chleba. |
| |
Zasmażka ciemna Zasmażka ciemna przeznaczona jest do zagęszczania zup i sosów. |
|
|
Zasmażka jasna Zasmażka jasna przeznaczona jest do zagęszczania zup i sosów. |
| |
Liść laurowy Stosuje się do przyprawiania potraw o silnym smaku, np: dziczyzny, wołowiny, sosów, gulaszy, galaret, zupy grochowej, fasolowej, kapuśniaku. Niezastąpione są do marynat warzywnych: ogórków, buraczków, kapusty. Suche liście laurowe długo zachowują swoje właściwości aromatyczne. |
| |
Majeranek Majeranek jest delikatną rośliną o słodkim aromacie, jasnozielonych liściach. Najczęściej stosuje się go do przyprawiania potraw mięsnych, sosów, pieczeni, pasztetów i zup takich jak: grochówka, żurek, flaki, kartoflanka. Można również używać go w połączeniu z innymi ziołami i przyprawami. |
| |
Kwasek cytrynowy Kwasek cytrynowy można stosować do zakwaszania wielu potraw. Podkreśla smak i utrwala kolor owoców i warzyw w sałatkach, kompotach, konfiturach, sokach. |
| |
Proszek do pieczenia Proszek do pieczenia to nieodłączny dodatek do ciast, bab, biszkoptów i wszelkich wypieków. |
|
|
|
|
|
|
|